En vakker dag i mai og bare noen dager før avreise til Trans Atlas Marathon, var jeg innom Oslo Sportslager som nettopp hadde fått inn de nye Salomon S-Lab Sense Ultra.
I motsetning til Hoka med sine saftige såler og Altra med sine romslige tåbokser, så er Salomon S-Lab Sense Ultra «akkurat passe» og kan enkelt betegnes som er tradisjonell terrengsko.
Jeg hadde ingen erfaring med Salomon S-Lab Sense Ultra, men de ble med som reservesko til Trans Atlas Marathon,  et løp på 280 km og 14.000 høydemeter.

Salomon Quicklace
Salomon Quicklace

Da jeg tok på meg skoa og strammet med det spesielle – men enkle lissesystemet, satt skoen som støpt på en behagelig måte. Stoffet på oversiden er godt pustende uten å slippe inn gjørme og sand. Tåboksen er ikke tettsittende, men akkurat passe åpen med solid beskyttelse mot stein. Helkappen sitter godt – uten å berøre ankelen, og har god polstring og gir skoen et godt bevegelseområde. Innersålen er tykk, støttende og med god pusteevne.
Mellomsålen er fast og gir god støtte i terrenget med god demping og respons. Yttersålen er svært slitesterk og har små knaster som gir et godt grep i både tørt og vått terreng. Etter Trans Atlas Marathon  tok jeg med Salomon S-Lab Sense Ultra på fjorten dagers trening i de røffe Kalymnos-fjellene. Da jeg kom hjem og vasket skoa kunne jeg knapt se at de var brukt, så dette er kvalitet som tåler noen kamper med tøft terreng.
Salomon S-Lab Sense Ultra
Salomon S-Lab Sense Ultra

Oppsummert er Salomon S-Lab Sense Ultra et svært godt valg for lange løp og til de som ønsker et par allsidige og slitesterke løpesko til grusvei og enkel stiløping.