Tailwind er pulveret som «inkluderer alt» og  enkelt blandes ut med posjonsposer og vann. Tailwind er for meg den beste løsningen for å kontrollere kroppens balanse av vann og energinivå i lange og eventyrløp hvor det er varmt.
For å kunne fullføre flere dagsetapper i ørkenløp har jeg tidligere pakket sekken med klissete sportsgel, energibarer, jelly bear, saltsticks og ampuller med elektrolytter. Med Tailwind er det enkelt: bland pulveret i en flaske vann og løp… Hele dagen

Tailwind tips

Når jeg løper har jeg har Tailwind i sine portionsposer. Dagen før løpsstart lager jeg et lite hull i alle portionspose, presser ut all luft, bretter og presser de sammen i små komprimerte pakker med tape. Jeg benytter to 0,5 l flasker som er festet til skulderstroppene på min ryggsekk og før hver dagsetappe pakker jeg dagsrasjoner med porsjonsposer ned i lommene på hoftebeltet til sekken. Ved de kontrollpunkt på dagsetappene hvor vi får påfyll av vann blander jeg en halv pose i hver av flaskene. That´s it! Avhengig av varme og høyde, men som utgangspunkt drikker jeg litt hvert kvarter for å ha riktig veskebalanse.

Hvorfor Tailwind?

De fleste løp jeg deltar i er over flere dager og vi er selvforsynt med utstyr, mat og energi. Vi får sove i felles telt og vi får utdelt vann på dagsetappene. Mange av løpene er i ørken med tempraturer over 50 varmegrader og det er da spesielt viktig å forbruke lite energi og ha en lav vekt på sekken. Energi og veskeinnhold i kroppen juster vi med å drikke vann som blandes ut med riktig mengde elektrolytter og saltinnhold, samtidig som vi justerer energiinntak med diverse gel, vingummi og ebarer. Dette er ikke lett å ha kontroll over når vi samtidig skal løpe, men er trolig det viktigste element i denne type løp. Å finne en enklere måte å håndtere alt dette har jeg ikke funnet tidligere, men så kom jeg over Tailwind ved en tilfeldighet på internett. Jeg var litt skeptisk når jeg leste om vidundermiddelet hvor «alt» var i en pakke pulver. Etter litt kommunikasjon med Tailwind i USA og etterhvert Sverige bestemte jeg meg for å prøve. Jeg har nå brukt Tailwind som energitilskudd i flere løp og blant annet på Atacama Crossing i Chile.

Tailwind er enkelt: tøm pulveret i en flaske vann, drikk og løp, hele dagen!