Passform
Dette er et av de få skopar jeg virkelig nyter å ha rett på foten uten strømpe eller sokker. Brooks PureConnect 4 har trolig den mest behagelige overdel som er å oppdrive for min fot. Skoen er sømløs, godt polstret og sitter behagelig godt rundt hele foten. Selv om den sitter tett og godt rundt hele foten har den en tåboks som er romslig nok til å kunne bevege tærne fritt. PureConnect 4 har et elastisk bånd (NAV band) som går over hele vristen, holder foten godt ned i skoen og bak til hælkappen.
Brooks_Pureconnect4
PureConnect 4 har en såle med struktur som er best egnet for bane, gate og parkveier. Sålen er bygget opp med fleksible og strategiske trykkputer under hele foten.PureConnect 4 har en lav dropp, med 17 mm tykkelse på hel og ned til 13 mm på forfot.
Løpsfølelse
PureConnect 4 er en lett sko med lav dropp som følger fotens bevegelser, gir god respons og følelse med underlaget. Den merkelige sålen er forbausende stødig og god å bevege seg på, men eksempelvis mellom tærne er det ikke «gummisåle» i det hele tatt. Partiene under foten som ikke har såle har en tendens til å trekke til seg fukt, så du risikerer som jeg opplevde på våt bakke å bli våt «mellom stortåa». Denne utformingen i sålen gjør også foten sårbar ved løp på grusvei og tråkk på skarpe steiner. Det er ikke sko til vinterføre, da det fyller seg med snø i alle hulrom under skoen.
PureConnect 4 har i tillegg et mer avrundet hælparti på sålen enn normalt på andre sko. Etter litt undersøkelse fremkommer det fra produsenten at hensikten med utformingen er at den skal generere mer kraft i fraspark via ankelpartiet. Dette vil nok ikke alle dra nytte av og da spesielt de som lander på fremre del av foten. PureConnect 4 kan også virke litt baktung uten at det er særlig merkbart.
PureConnect 4 er en nydelig løpesko som er god å ha på bena, stabil og god til løpstrening. Jeg benytter PureConnect 4 til teknisk og intervalltrening på asfalt og bane. I tillegg synes jeg de er  fantastisk gode fritidssko.
Det kommer en terrengsko i Pure-serien som jeg tror vil være fantastisk med sin heltrukket såle: PureGrit 4.
Min størrelse: US 9,5, EUR 43, UK 8,5