Nydelig sko for teknisk terreng og motbakkar –
Merrell MTL Skyfire 2

Merrell er eit merke eg tidlegare knytte til gode tursko, men dei siste åra har dei verkeleg sett sitt preg på løpesko-marknaden. Ei bekjend av meg, som er i verdstoppen i terrengløp, har vorte sponsa av Merrell og bruker løpeskoa deira. Den entusiastiske rosen hennar gjorde meg nysgjerrig. Då eg overraskande fekk eit par Merrell Skyfire 2, var eg spent på å testa dei sjølv.

Merrell MTL Skyfire 2 er ein minimalistisk sko med turbo for tekniske løp og bratte motbakkar. Med sin pustande og faste overdel, gir denne skoen komfort og støtte sjølv i dei mest krevjande terrenga.

Skoen har ei plate mellom to lag av støytdempande skum som gir ein god respons og eit fantastisk grep takket vere ein såle av Vibram Megagrip. Dei 5 mm djupe knottane gir feste på på både vått og tørt underlag.

Designet er minimalistisk, med ei tynn tunge og eit elastisk band over lissene som fungerer som ei lisselomme. Hælkappa har polstring og gir god støtte.

Merrell MTL Skyfire 2 har lav dropp og veg 200 gram, noko som gjer den til ein glimrande sko for motbakkeløp og er ideell for raske terrengløp. Sjølv om Skyfire 2 er ein fantastisk sko for tekniske terrengløp, er den litt tøff for beina på lange ultradistansar. Eg merka sjølv etter ein intens jomfruløpetur at leggene mine var ganske ømme. Men etter eit par turar var beina på plass.

Skoen er perfekt for deg som ønskjer å presse grensene og oppnå nye rekordar i teknisk terreng og tøffe motbakkeløp.
Test sjølv hos Oslo Sportslager.