I forkant av et løp har de fleste mye fokus på sko og jeg er ikke noe unntak.

Jeg hadde sett ut et par nye sko fra Altra som jeg ønsket å løpe med i ørkenløpet India.

Men skoa fra Altra kom ikke til Norge før jeg skulle dra, så med god erfaring fra tilsvarende løp valgte jeg et par Hoka Clayton 2. Clayton er et par ekstremt lette sko som har en god og bred såle som gir god stabilitet. Clayton er ikke en terrengsko, så den saftige sålen vil etterhvert bli spist opp av tøffe underlag med skarpe steiner o.l.

I konkurranser med lange distanser og høye temperaturer hovner føtter opp. Da bruker jeg sko som er minimum ett nummer større enn normalt. Denne konkurransen var ikke noe unntak, men i kombinasjon med litt ekstra sand i skoen ble det etterhvert noe friksjon som førte til blemmer – som poppet underveis. Usikker på om denne friksjonen hadde oppstått med skoa som har en bredere form i tåboksen, men det får jeg tidsnok erfare.

Det jeg savnet med Clayton var beskyttelse (stoneguard/rockplate) mot torner som stakk igjennom skoen og inn i foten når jeg løp igjennom kratt og over kaktus. Dette var spesielt plagsomt de to siste dagene da en torne ble knekt inne i sålen og jeg kjente tornen hver gang jeg tråkket hardt ned.

Strømper og gamasjer

Når det kommer til strømper «sverger» jeg til tynn merinoull fra Inov-8 og Ashmei som er formsydd og sitter godt på foten. Gamasjer (gaiters) er både praktisk og obligatorisk i løp som dette. Jeg valgte å ta med enkle geniale gamasjer produsert av Altra som er tiltenkt sko fra Altra. For at de skulle sitte «riktig» og godt på mine Hoka Clayton måtte jeg lime en borrelås på helkappa til skoen.