Jeg begynte å løpe i 2011 og var i 2012 faretruende nær 0,1 tonn. Med en høyde på 1.76 var jeg av mine to døtre å betegne som korpulent. Som mange andre i min alder og situasjon fant jeg gleden i å løpe. Deretter forsvant kiloen i takt med at løpsgleden og løpslengden økte.

Jeg vet hva som skal til for å komme i form, men jeg kan også alle triksene som gjør «dørstokk-mila» lang. Skal du ned i vekt eller ønsker å komme i god form?

Etter: Foto: CF Wesenberg

Nakkeskade

I 2007 ble jeg påkjørt i bil av en trailer og fikk en skade beskrevet som brist i leddbsåndsstrukturen i nakken 2. cervicale nerve, 2. cervicale virvel, skiven mellom 2. og 3. virvel og hvorpå at jeg ble erklært 15% ufør (Whiplash).
Etter denne ulykken fikk jeg blant annet beskjed om å slutte å spille golf. Dette var en flott aktivitet i den gangen et svært godt miljø ved Hakadal Golfklubb som jeg nødig ville gi slipp på. Men jeg måtte etter hvert gi opp ettersom jeg fikk nakkesmerter og led av svimmelhet i flere dager etter hver runde på golfbanen. Tilsvarende nakkesmerte fikk jeg ved bruk av hjelm i fart. Så motorsykkel ble solgt og snowboard ble lagt på hylla. Jeg ble «avhengig» av å få sprøyter i nakkemuskulatur flere ganger i måneden for å myke opp muskulatur og beholde humøret.
I 2012 begynte jeg å trene, løpe og etter lang med hard trening forsvant smertene i nakken og likeledes behovet for sprøytene. Jeg fant ut at jeg jeg både likte og hadde potensiale for å kunne løpe lenge. Og den dag i dag handler det hovedsakelig om å løpe og kunne bevege meg i vakker natur.