Den 13. juni 2017 hadde jeg testet en ni regnjakker som var på markedet. Jeg var sikker i min sak om at jeg hadde valgt den beste jakken til å ta med meg i en 250 km konkurranse til Antarktis og uttalelsen min var da:
«- Skulle jeg velge EN jakke til fritid og sport ville det bli Gore ONE Gore-Tex. Jakken holder vannet ute, har lomme til mobiltelefon og veier 166 gram. Helt fantastisk i regnvær!»

Vann og vindtetthet

Jakken Gore ONE Gore-Tex er sammen med jakken AETHER SMOCK fra The OMM de jakkene som gir best inntrykk av slitestyrke. Stoffet Gore ONE er oppbygget av er et tynt skall-lag av Gore-Tex membran. På innsiden av glidelåsen i front er det et beskyttende lag med stoff som med en brettet søm skal holde vann som trekker igjennom glidelåsen vekk fra kroppen. Vind og vanntettheten er svært god.

Pusteegenskaper

Jakken er tett og god, puster tilfredsstillende uten luftekanaler.

Komfort

Hele jakken inkludert mansjetter og sømmer rundt armer og midje er sydd i Gore-tex membran. Jakken sitter tett og godt på kroppen uten å være formsydd. Jakken gir ingen tilpasningsmuligheter ettersom strikk rundt midje, håndledd og i hetten ikke har justeringsmuligheter. Hetten sitter godt på hodet, men har kort nakke som medfører at når du snur hodet så henger hetten igjen.

Konklusjon

Til lange turer i fjellet med dårlig høstvær er Gore ONE Gore-Tex et svært godt valg. Jakken utforming og farge passer svært også godt til ordinære klær uten å gi et inntrykk av å være en utpreget «treningsjakke»
Jakkens membran er stivt og støyer unødvendig mye og kan være en utfordring når hetten benyttes.

Det lille ekstra

Jakken har lomme med membran-beskyttet glidelås til mobiltelefon o.l plassert på brystkassen. Plasseringen hindrer at innholdet hopper unødvendig opp og ned.