Knoydart – ein juvel på høglandet i Skottlands som ein kan nå via sjøvegen. Ut mot havet, mellom fjellknausar, myr og tareskog hadde eg med den finaste dama for å slost mot klanar og eit hundretals konkurrentar frå heile verda. Førebudd på eit helvete med iskald vind og regn vart det i staden ei solskinhistorie.

Med fortsatt snø i skog og mark dro vi av garde med særs lite sesongtrening i terreng men med mykje erfaring. Vi var påmeldt som eit lag og arrangøren oppsummerte poeng kvar dag for dei enkelte lag (Klan). Vi fekk i tillegg individuelle plasseringar.

Når vi landa i Edinburgh vart vi omvandla til bilturistar med eigen bil. Med ratt på feil side var det mest naturlig å stikke handa ut av vindauge for å gire. Med nervøs kartleser suste vi mot høglandet, whiskey og kilt.

å løpe saman med den råeste dama

– det gir resultat

Etter tre døgn med den råaste partnaren i myrvann med tørrfôr og påskemarsipan låg den eine etter den andre igjen i vellinga. Vi drog heim med gull, godt omdøme og gjetord om den finaste dama Liss Johansen.

Liss sin beretning:

«Sesongstart med Highland Ultra – et etappeløp med tung sekk (non support) på sti i Skotland (Knoydart). Totalt 120km/+4700m fordelt på tre dager løping (fire netter i telt).Var litt stressa før vi reiste ned da jeg nesten ikke har løpt på sti siste halvåret😳 Slet med teknikken første dagene, men den kom seg til slutt. @frodelein holdt meg med selskap hele veien ❤️ og vi løp inn til 4de totalt & vinnere av Highland Ultra Clan Race 🏆. Det ble også🥇 dame på meg med god margin.
Vanvittig fin natur🤩, et usannsynlig bra vær (til å være Skotland i april), en variert og spennende løype, masse bra folk og god stemning.

Ellers var det klamt telt, frysing på natta, samme klær i fire døgn, tørrmat, våte sko og tung sekk. Det akkurat sånn jeg liker å tilbringe tid med kjæresten🥰❤️»

https://www.instagram.com/p/Cc3eurNK3FBWUVto2WqxhDbE6xKg0Aiu21bpPU0/

her spring ledelsen i fjæra som var slåande lik det vi finn på Sunnmøre.