På bilde virket Hoka One One Clayton klumpete. Når jeg fikk skoen i hånden likte jeg den umiddelbart. Bred såle, lave vekt og tynn overdel…

Hoka One One Clayton er fjærlett med sine 200 gram!

Såle

Clayton tilhører produksjonsserien PRO2LITE fra Hoka hvor sålene går fra et mykt helpartiet som reduserer støt til å bli fastere i forfot for å gi en best mulig respons og et godt fraspark.

IMG_8268
Nye Hoka One One Clayton
Etter førti mil med konkurranse og teknisk løp i røft terreng
Etter førti mil med konkurranse og teknisk løp i røft terreng

Yttersålen har et slitesterkt og 2mm tykt RMAT-lag med spor som minner om sommerdekkene på en racingbil. Sålen ser voldsom tykk ut, men lyver litt da den er bygget opp rundt foten. Sålene har et dropp som går fra 24mm i hælen til 20mm under forfot.

Overdel

Overdelen er laget av et tynt lag TPU med nettingstruktur uten sømmer. Dette er forsterket med limt gummistruktur på utsiden og ekstra lag over tåboksen. Overdelens helparti er lavt og har minimalt, men nok polstring. Den forsterkede gummistrukturen over midtfoten reduserer elastisitet ved stramming av skolisser og gir en fast og stødig fot i skoboksen.

Canal-Aventure :: River, Ultra Norway Race‬
Canal-Aventure :: River, Ultra Norway Race‬

Passform

Hoka One One Clayton er spesielt lett å ta på, da den ikke har noen stiv helkappe. Sålen som er bygget opp rundt foten holder fot og spesielt helpartiet stabilt. Skoen sitter fast og godt uten at jeg må stramme lissene for hardt.

Løpsfølelse

Jeg hadde benyttet Hoka One One Clayton til trening på bane, asfalt og noe innslag av grus. Men på et terreng- og fjellløp i Lofoten hvor deltagerne kunne legge ut droppbag, valgte jeg å pakke med Clayton som reservesko i min bag.

Lofoten Ultra
Etter førti mil med konkurranse og teknisk løp i røft terreng

Hovedgrunnen var Claytons fantastiske stabilitet og min utfordring med avrevet leddbånd. Med manglende leddbånd på høyrefoten tråkker jeg lett over med smale sko. Og på dette løpet tråkket jeg over allerede etter 30 km ut i løpet.
Da var det godt å kunne bytte sko til Hoka One One Clayton. I dette løpet plasket jeg rundt i vann, på rundsteiner i fjæra og over flere fjellpass med snø og is. Forutenom at Clayton ikke har terrengsåle, tørket de fort og var de fantastisk å løpe med.

Lofoten Ultra, målgang
Lofoten UltraTrail 2016, Finishline – First place

 Hoka One One Clayton – Trolig en av de mest stabile løpesko på markedet.

Et par uke senere var neste terrengløp med 17 mil og  over 9.000 høydemeter. Overraskende for andre, men for meg var det ingen tvil; jeg stilte til start med Hoka One One Clayton.

Magic Mountain Lodge
Canal-Aventure at Magic Mountain Lodge

Med vond ankel, våte myrer, fjelltopper med snø og noen partier med asfalt var Hoka One One Clayton et perfekt valg for meg. Etter tretti timer i løypa var bena fortsatt god, skoa var tørre og podieplass var sikret. Hoka One One leverte atter en gang!
terning6

Min størrelse på Hoka One One Clayton var 44,
men jeg burde ha gått ned ett nummer til 43, 1/3.