PASSFORM

Med litt justeringer på lissene til de lette Terraclaw 250 sitter de fantastisk godt på bena.   Terraclaw 250 har en god helkappe og sitter godt rundt ankelen. Tungen er ikke for tykk, men godt polstret og festet med lissene som hindrer at den glir til sidene.

INOV-8 Terraclaw 250
INOV-8 Terraclaw 250

Selve tåboksen er behagelig og over middels romslig med en beskyttende kappe for tærne.
Overdelen har et tett og pustende stoff innerst med nettingstoff ytterst og i tillegg støttebånd som skal stabilisere foten ekstra godt. Polstringen i kragen rundt ankelen trekker til seg litt vann mens skoens nettingsoff og de tynne innersålene absorberer svært lite vann.
Sålen under har todelt gummi hvorav den fargede delen er mykere enn den sorte. Sålen har svært gode knotter som sitter godt på berg og glatt underlag.

LØPSFØLELSE

Terraclaw 250 er både lette på foten og lettløpt med såler som har en merkbar respons og trampolineeffekt. Første gang jeg tok Terraclaw 250 i bruk var på trening i Italia. Treningsprogrammet besto av lange løpeøkter over flere dager på grus og vått steppeterreng. Siden har jeg brukt skoa i snø, gjørme og skogsterreng på vårparten i Norge. I bevegelse er ikke våte Terraclaw 250 noe problem og tørker raskt. Stoffet er slitesterkt og bærer ikke noe preg av hyppig bruk i tøft terreng og krattskog.
Knottene på Terraclaw 250 er færre, dype og har større avstand enn de fleste terrengsåler fra Inov-8, men grepet er meget bra. Terraclaw 250 har en god såle med 8 mm dropp som gjør den godt egnet til saftige grusveier, men ikke asfalt.
terning4
Oppsummert er dette er en allsidig, god sko som passer for mengdetrening og dagsløp i nordisk terreng med innslag av grusvei. Terraclaw 250 ville derimot ikke vært mitt førstevalget til bruk i en ørken, topptur i Rondane eller på svaberg.
Produktside