Jeg hadde tidligere testet La Sportiva Helios og syntes det var en god sko og var da litt spent på hvordan modell SR ville føles på bena.
la sportiva Helios SR
Passform
Helios SR er litt liten i størrelse og smal foran i tåboksen så jeg måtte gå opp en størrelse. Dette er en lett terrengsko som sitter godt og tett på foten. Helios SR er godt polstret i forkant mot stein og har en innersåle som beskytter godt mot skarpe steiner.  Stoffet på skoen er behaglig og sitter mykt rundt vristen.
Sålen er saftig, myk, med to millimeter dropp og har et «gripende inntrykk».
Løpsfølelse
Når jeg løper gir skoen en god respons, sitter svært godt og foten har ingen bevegelse inne i skoen. Skoen gir et trygt og stabilt fotfeste. Med svært myk såle og bare 2 millimeter dropp merker jeg at det er viktig at løperen som bruker skoen bør være familiær med å løpe langt fremme på foten. Lander du derimot på helen kan du være mer disponert for utfordringer som eksempelvis vondt i akilles o.l. på lange distanser (Spesielt på grusvei). Helios SR har en fantastisk gripeevne på vått underlag, stein og berg. Den gode dempingen gjør skoen god på grusvei også.

Dette er en glimrende all-around sko for norsk terreng og natur.

Jeg har brukt La Sportiva Helios SR til korte og lange turer i Norge som over Rondane og Sunnmørsalpene. Etter fire-fem timer med løp på grusvei kjente jeg det i ankel og legg. Tåkappen burde vært bedre limt, da den løsnet etter et par dager med løping og klatring i fjellet.
Min størrelse: 10.5 / 44. Jeg måtte opp en størrelse da den er litt smal i tåboksen.
Produktside