Sekken fra The OMM benyttet jeg i Ecuador på et 250 kilometers terrengløp i både Andesfjellene og Amazonas. I kofferten på reisen til Ecuador hadde jeg en større sekk som var tiltenkt løpet dette løpet. Men kofferten ble «rotet bort» og forsinket til flyet på Heathrow flyplass og når jeg kom til Quito måtte jeg ta i bruk reserve og backuputstyr som jeg hadde med i håndbagasjen.  Sekken, en OMM Phantom 20 har jeg tidligere testet og den er god på ryggen når jeg løper. Løpet jeg skulle delta på var et seks dagers selvforsynt løp, hvor deltagerne pakker alt av mat og utstyr for hele The OMM Phantom 20 literturen i sekken. Normalt benyttes 25 til 35 liters sekker på så lange løp som dette.
Ettersom jeg måtte benytte meg av reserve og backuputstyr ble ikke alt optimalt som medførte at jeg hadde for mye volum og vekt som skulle opp i sekken.
Jeg brukte to dager på å komprimere og redusere vekten på alt obligatorisk utstyr og mat med minimum 14.000 kalorier. Jeg hadde ikke plass til ekstra stæsj og godsaker. Etter godkjenning av innhold hos arrangøren var sekken utrolig nok nede på 6,3 kilo. Jeg gikk i ettertid opp på rommet og presset oppi litt ekstra godsaker. I tillegg måtte vi ha 1,5 liter med vann med fra start. Dette fordeles på vannflasker som henger i skulderstroppene. Så sekken ble 8-9 kilo til start av løpet.
Dette medførte at sekken – OMM Phantom 20 ble stappet proppfull og ingen sekk er ment å være SÅ proppfull. Men med tanke at sekken blir lettere etter hvert som dagene går antok jeg at dette ville gå bra.
Allerede etter et par mil den første dagen syntes jeg den «bounset» litt for mykt og mye. Dette kom av at fra hver skulderstropp til sekk er montert to strikker for å fjerne rykk når du løper «opp og ned». Men med denne vekten klarte ikke strikkene gjøre jobben og sekken ble litt merkelig å løpe med.
I tillegg var lommene som er små og plassert helt bake ved sekken på magebeltet vanskelig å komme til i og plagsom mot sidene av kroppen (over hoftene).

Nettinglommene på siden av sekken er genial da de gir mulighet for å lagre elementer som ønskes enkel tilgang til. Jeg puttet eksempelvis regnjakken her.

Etter et par – tre dager var volum og vekt redusert i sekken og den var optimal å løpe med. Men ryggplaten på sekken er myk, så det er viktig å pakke riktig for å få en god flate på ryggen. I tillegge har sekken en utvendig lomme i front på toppen hvor jeg hadde enkel tilgang på mitt førstehjelpsutstyr.STAGE5 EcuadorRTP11802

Flasker

Flaskene fra OMM som jeg hadde med var nye og en forbedret versjon av flasker som jeg hadde benyttet på tidligere løp.
Flaskene ble dessverre en fiasko. De var helt nye, tette og passet perfekt i lommene. Etter å ha løpt i et par timer og foretatt en etterfylling oppdaget jeg at de lakk og det gjorde de til siste målpassering den siste dagen. Uansett hva jeg justerte på ble de ikke tett. Trolig en produksjonsfeil. Den ene dagen benyttet jeg drikketabletter som inneholdt sukker, og spesielt min genser ble «stiv» av sukkerlaken. De andre dagene benyttet jeg min ordinære drikke og smakstilsetting – Tailwind som er uten sukkerinnhold og slapp dette problemet.