MISCHABEL 100 KM

Eg skulle hente den Nepalesiske løperen Bhim Gurung heim til meg i Noreg. Han og eit par andre Nepalesere har som tradisjon å bu hos meg tre månader i året for å trene, konkurrere i Europa og i tillegg få utarbeidet årsplaner for trening og konkurranser. Da var det litt for fristande å ikkje delta i konkurransen sjølv.

La meg starte med å si at eg elskar Ultra Tour Monte Rosa. Det er ei unik oppleving å kunna delta i eit så spektakulært fjell-løp i ein av dei vakraste delane av Europa. Naturen rundt fjellet Monte Rosa er noko heilt spesielt, og det å kunna springa gjennom dei vakre landskapa var ei utruleg oppleving.
Landskapet rundt Monte Rosa er prega av fantastiske fjelltoppar, djupe dalar, frodige skogar og flotte innsjøar. Det er verkeleg ei flott oppleving å kunna sjå dette fantastiske landskapet frå ein så unik vinkel som å løpe gir.
Floraen er fascinerte med ei utruleg mengd plantar og blomstrar i området, og det å oppleva dei undervegs i løpet. Frå alpine plantar som edelweiss til lavendel og rhododendroner, det var ei fargerik og variert oppleving å kunna sjå dei alle.
I tillegg til naturen rundt Monte Rosa, er området også kjent for dei historiske storhendingane sine. Fjellet har vore ein del av mange episke historiske slag, og det finst mange gamle festningar og forsvarsverk i området.

Alt i alt var Ultra Tour Monte Rosa ei flott oppleving, og eg er så glad for at eg valde å delta i løpet. Takk til Lizzy Hawker og resten av teamet som gjorde dette arrangementet så eineståande. Eg vil anbefale alle å delta i dette fantastiske fjell-løpet minst ein gong i livet. Les meir her: ultratourmonterosa.com