Til konkurransen Yukon Arctic Ultra, 300 miles var jeg forberedt på at det skulle bli kaldt og antok at det ville bli rundt tyve minus som det var dagene før konkurransen startet.

Det varmeste var startstreken med trettisyv blå og deretter hadde vi tre av de seks med femti minusgrader – i telt !

Seks dager i telt med -43 til -54 kuldegrader hadde jeg aldri trodd at jeg skulle få oppleve.
Yukon Arctic Ultra
I konkurransen benytter vi pulk til å frakte alt utstyr. Min pulk veide rundt 24 kilo. I tillegg til pulk hadde vi mulighet for å få utlevert droppbag på kontrollstasjon i konkurransen. Dette var bagger som kunne innholde utstyr, brennstoff, reservesko, ekstra klær og mat.
Jeg pakket ganske likt angående ekstra klær i pulk og dropbag. Bekledningen gjenspeilet hvordan været var i forkant, men jeg hadde også tatt høyde for værvarslet som antydet ned mot minus tretti grader.

Raske ben i netting

For utenom boksershorts hadde jeg valgt netting-undertøy i Polycolon som holder seg tørt og gir en svært god balanse på temperatur ved høy aktivitet.

Tørr og varm overkropp

I både pulk og droppbag hadde jeg pakket med to ekstra skift med tilsvarende undertøy  som er beskrevet ovenfor.
_DSC5676

I konkurransen

Ettersom det var ekstra kaldt i denne konkurransen kledde jeg på meg tre lag med nettingtrøye med lang arm  og to lag med nettinglongs . Denne lag på lag strategien med syntetisk netting er fantastisk. Det er tynne lag som gjør at du beholder bevegelighet. Kombinasjonen med flere nettinglag er luftig og balanse av kroppstemperatur er enkelt. Med et tredje lag av netting på overkroppen med Arctic combatshirt holdt jeg meg varm syv dager med temperaturer mellom -43 og -54.
Jeg byttet ikke noe annet enn boxershorts i løpet av de seks dagene løpet pågikk. Reserve og ekstra-tøy ble donert bort til konkurrenter som var nødlidende og hadde dårlig bekledning.