En liten oppsummering etter noen uker med aktivitets-armbåndet Vivosmart HR+ fra Garmin. Med både GPS og pulsmåler blir all aktivitet registert og synkroniseres til din  smarttelefon.  På telefonen eller via din personlige webside kan du selv analysere dine historiske data – Garmin Connect.
Garmin Vivosmart HR+ har en berøringsskjerm med bakgrunnsbelysning som er lettleselig og presenterer fortløpende de data som registerers. Bevegelsessonsor og intensitetsmåler vil automatisk via funksjonen Move IQ identifisere og kategorisere informasjon fra aktiviteter som gange, løping, sykling, svømming osv. Med alarmfunksjon på Vivosmart HR+ vil både anmodning om bevegelse og måloppnåelse bli presentert. Så her er det både ris og ros som kan bidra til en sunnere livsstil.
Etter å ha testet armbåndet noen dager må jeg si at det er genialt enkelt i bruk. Jeg ønsket å vurdere nytteverdien med tilleggsfunksjonene hvor Garmin Vivosmart HR+ er knyttet til en smarttelefon via Blåtann. Dette gir muligheter som kontroll av iTunes, værvarsel, telefonoppringing, sms, e-post, kalender og varslinger fra sosiale medier.

Vibrasjonvarslingen til Vivosmart HR + fra telefonen var genial på svømmetrening.

Døv og enklere hverdag med Garmin Vivosmart HR+

Et litt annerledes utgangspunkt for test av Garmin Vivosmart HR+ ble utført av min kollega. Den aktuelle kollega er døv og har en arbeidsdag hvor hun benytter tegnspråk og skrift via tekniske hjelpemidler i sin stillingen som rådgiver innen IT.
Med hjelp av Garmin Vivosmart HR+ forenkles og trygges arbeidsdagen ved at viktige beskjeder og møteinnkallelser varsels umiddelbart med vibrasjon og presenteres via displayet på håndleddet. Ved å få beskjed om viktige oppgaver umiddelbart via vibrasjon på håndleddet er det mulig for min kollega å delta i avdelingens døgnbasert beredskapsordning i likhet med andre hørende kolleger. På natten er det med Garmin Vivosmart HR+ mulig å sove godt med visshet om at vibrasjon på håndleddet vil vekke og varsle viktige beskjeder. Garmin Vivosmart HR+ fungerer i tillegg godt som brann og evakueringsvarsler med sin vibrasjons-funksjon.
Garmin Vivosmart HR+ har et diskre og sporty utsende som gjør at enheten er attraktiv å benytte i fritidssammenheng. Funksjoner som puls, GPS og aktivitetsmåling øker intensiviteten på en engasjerende og morsom måte.

Min kollega med hørselstap har i ettertid fått seg en egen Vivosmart.

Enkel å betjene

Når jeg skulle pakke å returene Garmin Vivosmart HR+ til Garmin Norge spurte min kone om å få teste aktivitetsuret. Hun har normalt ingen interesse for teknologiske «dibbedutter», men hun er glad i å holde seg aktiv og utseende på Vivosmart HR+ var tiltalende.
Med både gps og pulsmåler på håndleddet opprettet hun umiddelbart en egen Garmin Connect konto hvor hun selv kunne sette aktivitetsmål, sammenligne daglige aktiviteter og puls. Allerede et par dager etter var saken avgjort; Dette var både moro og engasjerende. Alle som har inngått et ekteskap forstår nå at det ble aldri noen retur av Garmin Vivosmart HR+ til Garmin Norge.