– er en lett piggsko med 9 mm dropp og pigger som passer de fleste som ønsker å løpe på vintertid. Det er laget en tilsvarende sko med lavere profil og 4 mm dropp, som heter Sarva D’vil.
Sarva D’vil er svært god på korte treningsturer, men ettersom den har tynnere såle vil den være tøff for foten på lange løpeturer med hardt og isete underlag. Både D’vil og Xero har terrengsåle som gjør Sarva til glimrende sko i skogen når det er  senhøst, tidlig vår og gjørmete med fortsatt litt is og snø.

Passform

Skoen indre form sitter godt rundt foten, har godt med polstring. Utvendig er den vannavstøtende og har en god tåkappe.
Sarva har i sitt knytesystem et belte som de kaller Fitlock. Fitlock gjør at fotens lengdebue sitter ekstra godt og foten holder seg da godt bak i skoboksen.
Sålen er lett tøyelig, har grove og myke knaster som til sammen gir en god løpsfølelse. Det er totalt tyve stjerneformede pigger som er fordelt i ytterkant rundt hele sålen, samt midtre del av forfot.

Løpsfølelse

Skoen demper godt, gir en god stabilitet og er lett å løpe med.
På isete underlag sitter skoen godt og gir den trygghetsfølelsen som ønskes ved løp på glatt underlag. Fordeling av pigger i ytterkant av helpartiet gjør at du også i nedoverbakkene har et godt og stabilt feste. Om det er piggenes stjerneutforming som gjør det er jeg litt usikker på, men på isete underlag ”slipper” skoen litt ved landing uten at det er ubehagelig. Dette er marginalt lite og har en positiv effekt på den ekstra belastning muskel og ledd får på denne type løping med minimal friksjon.
Ved løping i snø og terreng gir knastene et godt feste og avstanden mellom knastene forhindrer at snø henger igjen under skoen.
Skoen er en god løpesko for mengdetrening i vått og isete terreng både på vår og høst.

Elementer som kan bli bedre

Innleggssålen har et tett underlag som skaper kondens mellom skoen og sålen. Det er  viktig at å ta ut innleggssålen etter løpeturer, så skoen får tørke godt innvendig. Om du skal løpe i flere timer er alternativet å bruke andre, luftigere og kanskje litt varmere innleggssåler.
Min størrelse: UK 9 (US 10)
Produktside