100 kilometer terrengløp

Frode er møysommelig med alt av utstyr hvor ingen ting er overlatt til tilfeldighetene. – han benytter begrep som netto og bruttovekt på løpesko, tester bekledning i vindtuneller og pakker sekk foran snøkanoner. Nå skulle han delta i Oslo Trail Challenge på distansen 100 kilometer. Løpet arrangeres i Nordmarka i oktober med masse nedbør.

Fottøy

I forkant av Oslo Trail Challenge – 100 km løp han rundt med et utvalg av de beste terrengsko fra Oslo Sportslager med noen forskjellige strømper. Resultatet av skovalg kan dere lese her.
Tynne ullstrømper og et par Hoka Torrent 2 ble valget for føtter.

Bekledning

Frode benyttet Lyngen alpha jakke fra Norrøna til overkroppen og en Salomon S/lab Sense tights på bena.

Av obligatorisk utstyr var det var et krav å ha med regntøy, ullgenser. Frode pakket en S/lab regnjakke fra Salomon som er konstruert for å kunne kles utenpå løpsvest og en tilhørende tettsittende regnbukse. I tillegg pakket han en ullgenser fra Brynje i sekken.

Energi – mat

Enkelt og greit – To Bounty til start og gjennom løpet ble det fire og en halv liter med myrvatn blandet med Tailwind, ei vestlandslefse og nydelig grovskive med brunost.

Navigasjon

Til navigasjon og kart benyttet Frode en Garmin Fenix 6 x Pro Solar som gir mulig for å tillegge flere satelittsystem for bedre nøyaktighet, opprette PacePro, se fremtidige stigning i løypa m.m.
Etter løpet var gjenværende batteritid på klokka 14 dager – say no more…

Utstyr

Løpet ble gjennomført med løpevesten Salomon S/lab ADV skin 12 Set, pakket med thermal blanket og skistaver fra Leki som knapt veide hundre gram med tilhørende hansker med Shark-grip og BOA-strammesystem.

Av obligatorisk utstyr var det et krav å ha med hodelykt. Frode valgte omhyggelig en Lupine Piko X4 SC – 1900 lumens (innstilt på 950 lumen) hodelykt og som reserve en Silva Explore 3 hodelykt 350 lumen.