Til trening og konkurranse benytter jeg min Garmin for å prestere best mulig og og som avansert navigasjon- og kontrollverktøy.

«Jeg har løpt over de store fjellkjedene i verden, gjennom de farligste ørkenene, isen på sydpolen, over Grønland og dypt inn i jungler. Oppsummert har det blitt varmere enn +60 grader, kaldere enn -45 og høyere en 6.000 meter over havet. Et viktig verktøy på alle eventyr har vært min Rolex Explorer II.»

Når jeg deltar på løp som varer mer enn ett døgn er tid en viktigste faktor. For å kunne prestere maksimalt er jeg avhengig av å ha det beste utstyr som er på markedet. Garmin Fenix 3 har et batteri som krever lading i konkurranser som går over flere døgn – lading er ikke alltid lett å . Tid er en livsviktig faktor for meg i mine løp. For å tilfredstille min indre uro har jeg testet ut flere klokker av merkene Panerai, Hublot, TAG hauer og IWC før jeg anskaffet meg den klokken jeg nå har – Rolex Explorer II.
Valg av urverk er ikke tilfeldig. Explorer II har siden 1971 blitt valgt av ledende eventyrere, oppdagelsesreisende, ekspedisjonsledere verden over, takket være sine spesialdesignede funksjoner. Det robuste urverket har en ekstra timetidsviser knyttet til benselen som viser en sekundær tidssone i et 24 timers format – denne viseren er særs viktig for meg.

«Den ekstra tidssoneviseren er mitt kompass»

Når jeg løper alene i en ørken over flere dager, med varme over 50 grader er det minuttene som bestemmer min skjebne. Kroppen min er avhengig av å få elektrolytter, veske og energi på bestemte tidspunkt for at jeg  skal overleve. Ikke for ofte og ikke for sjeldent, begge kan gi alvorlige konsekvenser. Rolex Explorer II har et robust selvtrekkende urverk som for meg har vært en trygghet og et livsnødvendig verktøy.

Explorer II har et avansert og selvtrekkende urverk som gir meg alltid nøyaktig tid og unngår unødvendig stress med tidtaking, start, stopp, batteri, lading, frekvens, stigning osv…
Den eneste ankepunktet er at klokken er et attraktivt tyveriobjekt. Men på mine løp rundt i verden har jeg alltid med en Buff som jeg blant annet benytter som svettebånd og surret rundt armen og dekker klokken. Jeg har i den senere tid byttet til en «norsk» ski-rem og da er det bare kjennere som ser hvilken klokke det er.
Produktside