For alle som har deltatt på kurs vil det være mulig å bli med på den årlige utfordringen som omfatter en rundtur på de ti 2.000 meterstoppene i Rondane innen 24 timer. Det har årlig vært en liten gruppe på 10-15 deltagere med gjester fra blant annet Italia, Nepal og Libanon.

Gjennomføringen blir utført en helg i august.

Trasse

Starten går fra Rondvassbu hvor vi har en overnatting i forkant. – Vi løper med sola.

Det er jevn motbakke som er løpbar frem til et heng med steinur, så kommer du opp på en flate hvor du igjen kan løpe til den siste ura opp til toppen.

Veslesmeden, 2015 moh

Videre skal du i stein og ur over en travers som har litt luft, men ikke for ille.

Storsmeden, 2016 moh

Fortsatt travers med stein og ur over Smiubelgin

Trolltinden, 2018 moh

Ned fra skråningen i stein må du gjøre et veivalg hvor du enten kan i dårlig terreng følge fjellryggen til Nødre rundt Smedkinnin eller bevege deg ned til dalbunnen av Verkilsdalen for å løpe på sti nedover Dørålen. Når du passerer elva som kommer ned fra Bergedalskjønni kan du velge en litt kortere vei ved å ta rett til høyre opp over Salen til Digerronden eller følge en sti som går opp litt mer mot midten av fjellet. Stein og ur…

Exit: Når du kommer til elva som kommer ned fra Bergedalskjønni har du din første exit-mulighet ved å følge stien til Rondvatnet og ta båten tilbake til Rondvassbu.

Digerronden, 2015 moh

Her er det bare stein og ur med litt luft på langs venstresiden. Hold et par meter ned på høyresiden så slipper du den verste vinden, men det gjelder på alle traverser..

Midtronden, 2060 moh, Midtronden, 2042 moh

Litt ned og opp en «lang» ur for så få litt luft på venstre siden igjen før toppen

Høgronden, 2115 moh

Her er tre alternativ ned hvorav to er på riktig side. Den ene følger T-stien ned til Høgrondbue (nødbu) hvor du bryter av 90 grader til høgre ned i søkket mot Langgulpdalen. Det andre alternativet er å gå mer direkte i luftlinje mot Storbotn og kneika opp mot Rondeslottet. Uansett veivalg ned vil du måtte krysse elva Langgulpbekken og da er veivalget raskest og «tørrest» ved T-stien som går opp Rondeslottet.

Rondeslottet, 2178 moh

Det er en velsignelse å komme opp på slottet hvor du ser over til Vinjeronden og Storronden vel vitende at det snart er slutten på rundturen. Turen bort til Vinjeronden går i «lett» stein og ur-terreng hvor du løper fint forutenom et par stigninger

Vinjeronden, 2044 moh

Her er det en fint merket T-rute i godt «opptråkket» stein-ur. Nede i søkket vil du få Rondholet på din høyre side og da er det siste klyving opp ura til Storronden.

Storronden, 2138 moh

Litt ur hvor det flater ut litt på partier før du kommer til en kilometer med fint underlag og et dropp med trapper ned til Rondvassbu.

Rondvassbu

Her spiser og overnatter vi før vi vandrer tilbake til Spranget for så å returnere til Oslo.