På ferie er det ikke alltid et treningsstudio tilgjengelig. Noen trener styrke best hjemme og andre misliker treningsstudio. Da er det fint med gode styrkeøvelser som ikke krever avanserte hjelpemidler eller apparater.

Du vil garantert bli en sterkere, raskere og en bedre løper

Basisprogram

Her er noen gode styrkeøvelser som passer fint sammen med løpsrutiner. Dette er enkle og gode øvelser du kan utføre i pausene når du er ute å løper eller når du er ferdig med løpetreningen.

 

Situps / Crunch

For å få sterkere magemuskler er crunch tingen. I motsetning til tradisjonelle situps hvor du pendler overkroppen helt opp vil du med Crunch stoppe bevegelsen før korsryggen løftes opp fra gulvet. Prøv å slappe av i nakke, ben og lår. Her er det magemusklene som skal jobbe i et tempo som er rolig og kontrollert.

Eselspark

Denne øvelsen styrker den store setemuskelen. Hovedoppgaven for muskelen er å føre låret bakover når du løper, samt at du vil få en mer velformet bakende. Rolig og kontrollert tempo.

Planken

Øvelsen gir deg en sterkere og mer stabil kjernemuskulatur. Du trener de dype ryggmusklene, indre tverrgående magemusklene og stabiliteten i skuldrene. Hold posituren i 1 til 5 minutt for hver repitisjon.

Knebøy på en fot

Ettbeins knebøy (Pistol squats) er en styrkeøvelsen hvor forholdet mellom styrke og balanse blir satt på prøve. Øvelsen styrker og aktiverer hamstring, quadriceps og kjernemuskulaturen. De første gangene kan du gjerne kompensere for balansen mot en stolpe eller tilsvarende.

Armhevinger

Øvelse som trener triceps, fremsiden av skuldrene, musklene i brystet og kjernemuskulatur tilsvarende plankeøvelsen.

Knebøy  – Squats

Er ettbens knebøy for tungt, er ordinært knebøy med gjerne en vekt i hendene et godt alternativ, men også et godt supplement. Det er viktig å holde ryggen rett gjennom hele øvelsen og du styrker hamstring, quadriceps og din kjernemuskulatur.

Ettbens markløft

En flott øvelse for bedre balanse og bevegelighet. Styrker bakside lår, rumpe, kjernemuskulatur og retter opp muskulær ubalanse.