Etter et par måneder med borrelås er dette min erfaring.
Altra er kjent for sin romslige tåboks som ikke presser tærne sammen. Først gang jeg prøvde et par sko fra Altra var den romslige tåboksen noe nytt. Som “nybegynner” syntes jeg det var ukomfortabelt med “vandrende” forfot i skoen når jeg løp teknisk fjellterreng. For å kompensere denne ubehagelige følelsen strammet jeg skolissene med det resultat at skoa mistet sin opprinnelige struktur og uten at de blir mer behagelig å løpe med. Så jeg benyttet Altra-skoa som fantastiske fritidssko og lett løping.

Løpesko med borrelås

Dette var før Altra King MT (endelig) kom.
Nå har jeg løpt en del med de nye Altra King MT og konkludert med at produsenten med montering av borrelåsen må ha lyttet til løpere som har hatt samme «løse» følelsen som meg.
For Altra King MT har et spesielt synlig særpreg – borrelås! Barnehage, parkdress og refleksvest tenker jeg på når jeg hører om sko med borrelås. Men, med borrelåsens strammefunksjon sitter King MT svært godt over risten – uten behov for å stramme skolissene. I forhold til andre sko fra Altra føles King MT mer stødig på foten, samtidig som de har beholdt den romslige tåboksen.

Slitesterk stoff

Overdelen av skoen er av tynn, med noe forsterket nylonliknede stoff  – Ripstop materiale som produsenten beskriver det. Jeg hadde ved en anledning lagt fra meg skoa i snøen og ved et uhell ble en av skoa sittende fast i beltet på snøscooteren over både gjørmelandskap og sne. Etter en vask var det tynne stoffet og resten av skoen like fin som den andre skoen som ensomt hadde overnattet i skogen.

Yttersålen

Sålen gir en svært god respons i terrenget hvor de store knotter som sitter svært godt i vått og mykt terreng. Jeg har god erfaring med skoa på høyfjellet i vinter hvor de har blitt benyttet i dårlige skiløyper, isbelagt innsjø og norsk steinur. Fra å være perfekt til vinterbruk mangler de isolerende fòr.

Konklusjon

King MT er en terrengsko for de som er bekvem med tynn såle og uten dropp. Skal du løpe langt er det en fordel at du er lett på foten og godt trent i leggmuskulaturen. Skoa passer best i norsk terreng utenfor hardtråkket sti hvor du vil føle en god trekkraft i hvert fraspark.

Kommentar fra Facebook

«Du er sponset – så dette er bare reklame for sko!»

Det er riktig at Oslo Sportslager er min sponsor. Dette synliggjør at jeg har tilgang på et av Norges største utvalg av produsenter og løpesko. Er det produkter som har en spesiell nyhetsverdi er det ekstra spennende å teste, men der stopper grunnlaget for kritikk. Er produktet i tillegg ekstra kostbart er det allmenn interesse å få tilbakemelding fra objektive referansepersoner og ikke produsentenes egne ambassadører – før man selv kjøper skoen.
Den nylig lanserte skoen fra Altra har en spesiell nyhetsverdi i at den er den ENESTE på markedet med borrelås som strammefunksjon. Alle sko fra Altra har den spesielt brede tåboksen som er elsket og av noen kritisert. Kritisert av noen fordi foten føles løs i røft terreng. Den nye skoen med borrelås har etter min mening løst denne utfordringen. Så, nå kan vi som har behov for bred tåboks få en sko som sitter godt – med borrelås.
Fra produsent har jeg benyttet ordet “Ripstop materiale” for å “enklere” beskrive det “nylon-lignende” stoffet. Om produsent eller andre har benyttet min tekst er det for meg et kompliment.
Om noen føler seg støtt eller blir opprørt av kommentaren min om parkdress og refleksvest, beklager jeg dette.