Ved valg av bekledning er det viktig å tenke på at de valg som blir gjort skal være på kroppen sammenhengende i syv dager i ekstrem varme,  ute i en ørken uten dusj og vaskemuligheter. I tillegg er det, kaktus, busker med torner og en sekk som gnikker både på rygg og over skuldrene. Etter dagsetappene er det godt å ha på noe som dekket armene i solsteiken, og i sandstorm er det viktig å kunne dekke mest mulig.

Shorts

Jeg valgte en litt lang shorts som dekker mest mulig av låra. Da slipper jeg direkte sollys, det blir svalere for låra og forhindrer å bli solbrent. Det er også viktig at trusa i shortsen sitter behagelig med en trusestrikk rundt låret som ikke har en tykk søm. Denne «trusestrikken» er området hvor svetten setter seg og etterhvert blir stiv av salt og skjærer ubehagelig i skrittet.

T-shirt

Jeg valgte en tynn og sømløs t-shirt fra Salomonsom tørker fort og har en kjølende effekt. Med ryggsekk eller vest er det også viktig at t-shirten ikke blir liggende å gnikke med hele flaten mot kroppen eller har sømmer som skjærer i huden.

Genser/jakke

Obligatoriske plagg i konkurransen var langermet genser og jakke. Jeg hadde med en luftig genser fra Brynje på 102 gram og en vannavstøtende vindjakke på 85 gram fra Salomon. Denne jakka har svært gode pusteegenskaper og har et stoff som er behagelig direkte på kroppen.
Etter tre dager i sola hadde en konkurrent blitt så alvorlig solbrent at han hadde fått blemmer på armene. Han hadde selv en litt «tykk» genser, så da jeg valgte å donere genseren til han for bruk i konkurransen ble han overlykkelig.

Jakka var perfekt når sandstormene herjet som verst og den varmet godt på kveldene etter dagsetappene. I halsen slipper jeg ubehagelig glidelås og knapper – det er små magneter som holder halskraven behagelig lukket.

 

Hodeplagg

I seks år har jeg brukt min superlette caps fra Salomon hver gang jeg konkurrert i ørkener. Med god lufting er den perfekt med sin solbeskyttende gardin som dekker sider og nakke. Solbriller er både obligatorisk og nødvendig i ørkenløp. Sand som pisker i øyner og ansikt er svært ubehagelig. Når det blåste som verst dekker jeg ansiktet med en buff. I ekstreme tilfeller lager jeg hull til øynene i buffen -for å dekke hele ansiktet.